Φωτηλάτες #ΕκπαιδευτικάΕργαστήρια για παιδιά

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1

Γίνε και εσύ Φωτηλάτης και ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο του φωτός στη νέα σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά!

Το Παλιό Μεταξουργείο μια φορά το μήνα γεμίζει με χρώματα, ουράνια τόξα, οπτικές ίνες, φακούς, φίλτρα, καθρέπτες και μετατρέπεται σε ένα διαδραστικό εργαστήρι οπτικής. Τα παιδιά, μέσα από τον πειραματισμό και την μάθηση ,μέσα από την ανακάλυψη,με παιχνίδια, πειράματα και εργαστήρια,μαθαίνουν  τις ιδιότητες του φωτός, πώς αυτό αλληλεπιδρά με τα υλικά και φτιάχνουν τις δικές τους κατασκευές.

To φως είναι όμορφο.

Η μαγική γοητεία του συναρπάζει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Θεαματικά φαινόμενα όπως ουράνια τόξα, ηλιακές εκλείψεις, και πολλά άλλα έχουν αυξήσει την περιέργεια της ανθρωπότητας από την αρχή της ιστορίας. Εκτός από την αποδεδειγμένη, πλέον, και ποικιλότροπη σύνδεση του φωτός με το βιολογικό φαινόμενο της ζωής, στον σύγχρονο κόσμο το φως και το στοιχειώδες συστατικό του, τα φωτόνια, αποτελούν πλέον ένα αγαθό με τεράστια πρακτική αξία στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Χάρη στο φως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κατακτήσει εντυπωσιακή γνώση και έχουν επιτύχει επαναστατικές εφαρμογές για τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας ζωής της ανθρωπότητας: η αστροφυσική κατάφερε να μελετήσει τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος, στην ιατρική πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων ή θεραπευτικών τεχνικών βασίζεται στη χρήση laser, ενώ χάρη στις οπτικές ίνες και τη φωτονική τεχνολογία έχει επιτευχθεί η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση των πέντε ηπείρων και το Διαδίκτυο έχει την σημερινή του μορφή. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις εφαρμογές που μπορεί να έχει το φως. Τίποτα δε θα ήταν πιο κατάλληλο για να αυξήσει το ενδιαφέρον των παιδιών για την επιστήμη και την τεχνολογία από το να τα αφήσουμε να βιώσουν τη γοητεία του.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82_%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-2

 Αίτηση Συμμετοχής εδώ

2 thoughts on “Φωτηλάτες #ΕκπαιδευτικάΕργαστήρια για παιδιά”

Leave a comment