“Ταινίες…για φάγωμα!” // Κυριακάτικες προβολές στο Παλιό Μεταξουργείο

14656412_1830327327183814_5580969152286367637_n

Οι #ΚυριακάτικεςΠροβολές είναι μια νέα εκδήλωση της ομάδας #ActivateNow που σκοπό έχει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες αδυναμίες μας, τον #κινηματογράφο και το #φαγητό!!

Κάθε δεύτερη Κυριακή σας προσκαλούμε στον χώρο μας, στο #ΠαλιόΜεταξουργείο, σε ένα μεγάλο συλλογικό τραπέζι, όπου καθένας μας καλείται να φέρει ένα δικό του πιάτο. Είναι μια ιδανική ευκαιρία να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις…και γιατί όχι, και συνταγές!!!
…και, όπως πάντα, το καλό φαγητό συνοδεύεται από μια καλή ταινία!!!

Μια θεματική ενότητα κάθε μήνα, η οποία θα ανακοινώνεται στην αρχή του μήνα μαζί με το πρόγραμμα προβολών.

Για το μήνα #Νοέμβριο σκεφτήκαμε να διερευνήσουμε την έννοια της επανάστασης……της κοινωνικής επανάστασης…της προσωπικής επανάστασης…μιας επανάστασης πάντως!!!
Τι είναι η επανάσταση; Τι την χαρακτηρίζει;
Πώς πυροδοτείται;; Πώς καταστέλλεται;;
Έχει νόημα να μιλάμε σήμερα για επανάσταση;;

Σε αυτή την σύντομη διερεύνηση θα έχουμε ως οδηγό δύο ταινίες: “the Baader Meinhof Complex” και “Sworn Virgin”.

13/11 #ΤheBaaderMeinhofComplex είναι μια ταινία που αναφέρεται στην δράση της οργάνωσης RAF και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στεφάν Άουστ. Η πλοκή ξεκινά το 1967 και εμείς παρακολουθούμε την συγκρότηση της οργάνωσης, τις επιθέσεις της σε δημόσια κτίρια και πρόσωπα, την ανησυχία των πολιτών για την δράση της. Τα μέλη της συλλαμβάνονται, φυλακίζονται, δικάζονται. Τότε την σκυτάλη παίρνει η δεύτερη γενιά της RAF, των οποίων η δράση δυσαρεστεί τα παλαιότερα μέλη που βρίσκονται ένα-ένα νεκρά στα κελιά τους.

17/11 Το #SwornVirgin είναι μια ταινία που αφηγείται την ζωή της Χάνα. Η ηρωίδα, για να ξεφύγει από το πεπρωμένο της συζύγου/υπηρέτριας, που επιβάλλεται στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας, επιλέγει να απαρνηθεί την γυναικεία φύση της και να ζήσει σαν άνδρας, χωρίς να έχει ποτέ σεξουαλικές σχέσεις. Η πλοκή ξεκινά 10 χρόνια μετά που ως Μαρκ φτάνει στην Ιταλία για να δώσει μια ευκαιρία στην γυναίκα που κρύβει μέσα της.

γιατί τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: