#Εργαστήριο #Αφρικάνικων #Κρουστών_ Κυριακή 21 Ιανουαρίου

26239552_2023507677865777_3904362214516826675_n

Τα αφρικάνικά κρουστά είναι από τα πιο αρχαία μουσικά όργανα και οι μουσικές τους από τις πιο αρχέγονες.  Καθώς οι ενστικτώδεις κινήσεις των χτύπων γίνονται ρυθμός που μας συνεπαίρνει ταξιδεύουμε στο χρόνο αλλά και στις πιο βαθιές πτυχές της ύπαρξής μας.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο #ΠαλιόΜεταξουργείο στην Σπάρτη η ομάδα Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα με τον Γιώργο Φασόλη διοργανώνουν εργαστήρι* αφρικάνικών κρουστών για μικρούς και μεγάλους. Για την τέχνη, τη μουσική και την έκφραση στην καθημερινή μας ζωή.

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
16:00-17:00 /Παιδιά 8-13 ετών
17:00-21:00/ Έφηβοι & ενήλικες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
-7 ευρώ ,για παιδιά 8-13 ετών
-20 ευρώ,για έφηβους & ενήλικες με δικά τους κρουστά
-30 ευρώ, για έφηβους & ενήλικες /περιλαμβάνεται η διάθεση κρουστών

*έκπτωση σε γονείς με παιδιά ή αδερφάκια

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
https://form.jotformeu.com/80076538384362

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέχρι και Παρασκευή 19/1
————
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιώργος Φασόλης, Δάσκαλος Κρουστών & Μουσικοκινητικής Αγωγής.
http://www.kabeiria.eu/kabeira.html
https://www.facebook.com/kabeiria.percussion/

Ο Γιώργος Φασόλης είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών μουσικής και παραδοσιακών-μοντέρνων κρουστών και μουσικός.Παίζει κρουστά σε διάφορα ethnic group και παραδίδει μαθήματα ελληνικών και αφρικανικών παραδοσιακών κρουστών (τουμπελέκι, μπεντίρ, νταούλι, τζέμπε). Είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών, ρυθμολογίας και body percussion με τους Πέτρο Κούρτη, Βαγγέλη Καρίπη, Λευτέρη Γρηγορίου, Μιχάλη Κλαπάκη, Κώστα Αναστασιάδη, Θάνο Δασκαλόπουλο, Zohar Fresco, Glen Velez, Yshai Aftermann, Misirli Ahmet, Levent, Raquy, Keith Terry, Leela Petronio (STOMP), Max Pollack, Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Sidici Kamara, Thomas Guei, Mare Sanogo, Davide Torti,k.a. καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Kodaly, Dalcroze, θεάτρου και πολύτεχνης έκφρασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ήταν για τρία χρόνια συνεργάτης ερευνητικής ομάδας στο Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αντικείμενο έρευνας, την σύνδεση της μουσικοκινητικής αγωγής με την διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Παίζει κρουστά σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σε διάφορα συγκροτήματα.
Έχει κάνει εμφανίσεις στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα.
Έχει διδάξει στα σεμινάρια Επιμόρφωσης μουσικών και δασκάλων στα πλαίσια του προγράμματος ‘ΜΕΛΙΝΑ’ και συμμετείχε ως εισηγητής στο 1ο διεθνή μουσικοπαιδαγωγικό συνέδριο της ΕΕΜΕ.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακά κρουστά σε σχολεία και Μουσικές Σχολές.

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Κ.Παλαιολόγου 29-31, Σπάρτη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s