Η Σπάρτη έχει γεύση!

Ο χάρτης του spARTathlo θα είναι ο ξεναγός στην πόλη της Σπάρτης τις ημέρες του Σπάρταθλον 30 Σεπτεμβρίου, 1 & 2 Οκτωβρίου. Με άξονες τη Γεύση, την Τέχνη και το Εμπόριο δίνει προτάσεις στην πόλη για ολόκληρο το τριήμερο του αγώνα.

Όσοι βρεθείτε στην Σπάρτη κατά τις ημέρες του Σπάρταθλον, ακολουθήστε χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή την διαδρομή της Γεύσης. Σε αποστάσεις ασύλληπτα κοντινές, θα αγοράστε καλούδια και θα γευθείτε προτάσεις που μόνον με το Μέλανα Ζωμό δεν έχουν σχέση.

Για πρώτη φορά η Λακωνική γαστρονομική προίκα βγαίνει τόσο συντονισμένα προς τα έξω.

Ίσως γιατί  για πρώτη φορά ….(αριθμός) χώροι σχετικοί με τη γεύση μπαίνουν υπό μια κοινή ομπρέλα και διεκδικώντας μια θέση στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας και γιατί όχι την απαρχή για μια «ΣΠΑΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ».

Με αιχμή του δόρατος το ξακουστό βιολογικό της ελαιόλαδο, τα αρωματικά των βουνών της, την κουλτούρα των τοπικών ζυμαρικών, τα αγριόχορτα και τα δώρα της Φύσης, τα κρασιά της αλλά και με ένα θησαυρό εν’ υπνώσει που λέγεται «Λακωνική Κουζίνα».

Ακολουθώντας τη γαστρονομική διαδρομή θα είστε σε θέση να γνωρίσετε από κοντά την ποιότητα του Λακωνικού καλαθιού καθώς και το χαρακτήρα της Λακωνικής Κουζίνας.  Προτάσεις υπάρχουν και για την ευρύτερη περιοχή,ενώ το χάρτη συμπληρώνουν περίπτερα με λακωνικά προϊόντα [πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης]. Γι΄αυτό συμβουλευθείτε έγκαιρα τον ψηφιακό χάρτη [θα βρείτε το χάρτη εδώ].

πισω όψη 9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s