Οι καταστηματαρχες της Σπάρτης ενώνονται σε ένα διαφορετικό δίκτυο: Τέχνη/Γεύση/Εμπόριο

Ο Άθλος της Τέχνης και του Εμπορίου

SP__

Φέτος τις ημέρες του Σπάρταθλον διοργανώνεται κάτι διαφορετικό στην πόλη!! 

Η ομάδα Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ο.Ε.Β.Ε.Λ., τον Σ.Ι.Ε.Μ.Ε.Σ. και το Επιμελητήριο Λακωνίας σας καλεί να συμμετάσχετε στον πρώτο πολιτιστικό “μαραθώνιοspARTathlo 2016!!

Τι είναι αυτό;

Το τριήμερο του εορτασμού του Σπάρταθλον 2016, 30 Σεπτεμβρίου, 1 &2 Οκτωβρίου, οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης ενώνονται και δημιουργούν ένα δίκτυο διαδρομών πολιτισμού και εμπορίου. Σε αυτό συμμετέχουν Έμποροι, βιοτέχνες, τεχνητές, παραγωγοί, εστιάτορες, καλλιτέχνες, μηχανικοί, κτλ. που θα ήθελαν να διαφημίσουν τον χώρο και το έργο τους στους ξένους επισκέπτες αλλά και στην τοπική αγορά προσφέροντας για εκείνες τις ημέρες μια ιδιαίτερη δράση, αφιέρωμα, προϊόν  ή προσφορά.

κατεβάστε την αναλυτική περιγραφή-o-Άθλος-της-Τέχνης και του εμπορίου

Πώς θα γίνει αυτό;

Οι συμμετοχές χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Τέχνη/ Γεύση / Εμπόριο / 

Οι χώροι και φυσικά οι άνθρωποι που σχετίζονται με την Τέχνη καλούνται να λειτουργήσουν ως μικροί εκθεσιακοί χώροι – γκαλερί όπου ο κάθε καλλιτέχνης, μηχανικός, τεχνητής θα αφηγείται την προσωπική του ιστορία παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο επιλεγμένες δουλειές του στο κοινό.

Οι χώροι που κατατάσσονται στην κατηγορία Γεύση καλούνται εκείνο το τριήμερο να προσφέρουν ένα ειδικό πιάτο, γεύση, ρόφημα ή ποτό, καλάθι προϊόντων σχετικό με την περιοχή και την ιστορία της σε παλιές και νέες εκδοχές.

Οι χώροι που κατατάσσονται στην κατηγορία Εμπόριο καλούνται να προωθήσουν επιλεγμένα προϊόντα, κάνοντας ένα ειδικό αφιέρωμα σε αυτά σε μια γωνία ή την βιτρίνα του μαγαζιού, διοργανώνοντας μια εκδήλωση παρουσίασης με κάποιο καλεσμένο, μια μουσική συναυλία, ειδικές εκπτώσεις. Τα προϊόντα που θα επιλεγούν προτείνεται να σχετίζονται με την περιοχή, τον αθλητισμό, την ιστορία.

Τι σου παρέχει η συμμετοχή σου στο δίκτυο;   

  1. Συμμετοχή στο χάρτη του δικτύου. Πρόκειται για ένα χάρτη 2 όψεων. Η μια όψη περιλαμβάνει το χάρτη της πόλης με τη θέση των συμμετεχόντων και τις πιθανές διαδρομές. Η δεύτερη όψη περιλαμβάνει  σε ελληνικά και αγγλικά πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και την ιδιαίτερη δράση – αφιέρωμα που οργανώνουν καθώς και το ωράριο λειτουργίας. Ο χάρτης διανέμεται  σε ξενοδοχεία της περιοχής καθώς και από ένα σημείο αφετηρίας – εικαστική εγκατάσταση στο κέντρο της πόλης.  
  2. Σηματοδότηση – εικαστική παρέμβαση στην όψη ή την είσοδο του χώρου σου αλλά και στο πεζοδρόμιο – δημόσιο χώρο που αντιστοιχεί στον καθένα ώστε να γίνει πιο εύκολος ο εντοπισμός του χώρου. Η σηματοδότηση δηλώνει ότι είσαι μέλος του δικτύου και διαφημίζει την δράση του τριημέρου.
  3. Συμμετοχή σε ηλεκτρονική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία θα διαφημιστεί ο χώρος σου και η δράση που θα επιλέξεις να κάνεις το τριήμερο. Για την βέλτιστη ηλεκτρονική σου διαφήμιση γίνεται επαγγελματική φωτογράφηση στον χώρο σου και δημιουργείται ένα σλόγκαν που θα χαρακτηρίζει την δράση σου μαζί με μια σύντομη περιγραφή σε ελληνικά και αγγλικά.
  4. Συμμετοχή στην εικαστική εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο της πόλης που τις ημέρες του τριημέρου θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της όλης προσπάθειας, θα είναι το σημείο έλξης για τους επισκέπτες και παράλληλα το σημείο ενημέρωσης για τις δράσεις του δικτύου.

Πώς συμμετέχω;

Συμπληρώνοντας την συνοδευτική αίτηση συμμετοχής και καταβάλλοντας το ποσό των 50 ευρώ έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στους αρμόδιους.  //Τηλ. Φωτεινή: 6946980831, Ανθή: 6987498643 //Email: activateyourparticipation@gmail.com   https://form.jotformeu.com/62461700072345

Απορίες;

Για μια πιο εκτενή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και επιπλέον βοήθεια για την διαμόρφωση των δράσεων του τριημέρου θα γίνουν δύο ανοικτές συναντήσεις, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 6:00μ.μ. στα γραφεία το Ο.Ε.Β.Ε.Λ, Λυκούργου 61, και Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9:00μ.μ.      

Για μια νέα αγορά -αθλητές, οικογένειες, υποστηρικτές, επισκέπτες της πόλης- με την ενεργή συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης.      activate-logologo_lakonia-1

sfargida-1sfargida-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s