Ο Σίμος και άλλες παραλίες ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ //TI KANOYME?

Slide 1
Μια σειρά παραλιών στη Λακωνία και όλη την Ελλάδα πωλούνται:

δείτε τη ΛΙΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ που ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ στο ΤΑΙΠΕΔ

http://www.hradf.com/el/portfolio/properties

οι παραλίες στο χάρτη

////πωλείται: Ελαφόνησος, φιλέτο> αναδημοσίευση 

Με την πώλησή τους, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011,μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια. Ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και παραθεριστικές κατοικίες είναι οι προτεινόμενες εγκαταστάσεις. Οι περιορισμοί είναι αυστηροί και αφορούν περιβαλλοντικούς όρους, νομικά θέματα ενώ λόγο έχει και το Δασαρχείο.

«Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν επενδυτή που στο όνομα της όποιας “αξιοποίησης” ή οικονομικού ανταλλάγματος θα θίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των μαγευτικών μας παραλιών», αναφέρει ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Παναγιώτης Ψαρομμάτης, σε επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ και στον υπ. Οικονομικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο δήμος Ελαφονήσου αλλά και οι κάτοικοι και φορείς του νησιού είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ξεπούλημα του Σίμου, του Σαρακίνικου ή οποιασδήποτε άλλης δημόσιας έκτασης της Ελαφονήσου».

Παράλληλα, περιβαλλοντικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή σε μια περιοχή προστατευμένη από το δίκτυο Natura. Ανάμεσα σε άλλα φιλοξενεί και το φυτικό είδος Σαπονάρια των Γιάγκελ, που αναπτύσσεται στις αμμώδεις παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού και βρίσκεται στη λίστα των 50 νησιωτικών φυτών της Μεσογείου που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Πηγή:doctv.gr

 

το ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνει ότι “η συγκεκριμένη έκταση (στην Ελαφόνησο) δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης και αφετέρου, το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος”.

Ωστόσο, τους πιστεύετε?

 τι κάνουμε ?

αρχείο λήψης (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s