Γύθειο 16 ΜΑΪ́ΟΥ //  ΕΚΔΗΛΩΣΗ _ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στην πρώτη πελοποννησιακή συγκέντρωση ενημέρωσης κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου που διοργάνωσαν ο Αλιευτικός Σύλλογος Αν. Μάνης μαζί με το σωματείο μας, τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα από τους προέδρους των δυο συλλόγων. Ακολούθησε χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κυθήρων και Αντικυθήρων και διαβάστηκε απόσπασμα από τη Διακήρυξη Αρκαδίου που έγινε στην Κρήτη, 23 Μαρτίου 2014 με τη συμμετοχή 10.000 ανθρώπων.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή Πισσία Βαγγέλη (Μηχανικός εξειδικευμένος στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων) ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της «εξουδετέρωσης» χημικών όπλων στη θάλασσα, στους κινδύνους της επιχείρησης που εκτυλίσσεται σήμερα, καθώς και στην περιβαλλοντική, οικονομική και ηθική διάστασή τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη για διεύρυνση των κινήσεων διαμαρτυρίας, για ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών στην Πελοπόννησο καθώς και για την ανάγκη συντονισμού των κινήσεων σε Κρήτη, Κύθηρα και Λακωνία.
Το κλείσιμο της ομιλίας του καθηγητή Πισσία Βαγγέλη, διάρκειας 2 λεπτών, μπορείτε να δείτε  εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s