Σιμος ΤΑΙΠΕΔ////Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;

αν τυχόν δεν το ήξερες “ο Σίμος” Πωλείται!

κάνε μια ερώτηση στους βουλευτές μας τι θέση παίρνουν στην πώληση της παραλίας του Σίμου;

sarakiniko-simos

Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα του τις προς πώληση παραλίες Σαρακίνικο και Σίμος μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων,  (http://www.hradf.com/uploads/files/properties-lot-b-el.pdf).

Συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και το Σίμο με “Property Code ΑΒΚ 382”!!!

Όπου σε συνδιασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη τον δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.

Δηλαδή, αν κάποιος αγοράσει την παράκτια αυτή έκταση που περιγράφεται, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για 50 ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτά όλα ο Νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους “επενδυτή”…

Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και “ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο” αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου δεν θα μπορούμε ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουμε στις παραλίες μας, όπου μεγαλώσαμε κι όπου από τη χάρη τους αναπτύχθηκε και ευημέρισε ο τόπος μας.

Κρούπης Ηλίας

Εφημερίδα “Η Ελαφόνησος“, Αρ.Φύλλου 158.

paralies-tayped

αναδημοσίευση από το

http://elafonissos-island.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s